Dags för ny altan?

Ny altan eller uteplats? Vill du bygga ut din befintliga uteplats eller skapa en helt ny plats i trädgården? Vi hjälper dig att förverkliga ditt projekt.

Privatperson
Företag
Genom att skicka in förfrågan tillåter jag Porthalla att använda mina personuppgifter till att fullgöra vårt åtagande och återkoppla till er.

Bygger altaner och utemiljö i Göteborg

Vi hjälper dig gärna att utforska möjligheterna för att bygga din drömaltan, från funktion till materialval. Vi arbetar med privatpersoner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och företag i Göteborg och omgivningarna, och hjälper till med att bygga altaner, soldäck, terrasser, pergolas och uteplatser. Kontakta våra snickar för mer information.

Bygga altan i göteborg

Bygga altan Göteborg

Planerar du att bygga altan i Göteborg? Det låter som en utmärkt idé! En altan förhöjer inte bara intrycket av din trädgård, utan är även en perfekt plats för att tillbringa många trevliga stunder tillsammans med nära och kära. Vi tar hand om hela processen, från att skapa en projektritning som anpassas efter dina önskemål, till att genomföra en slutbesiktning för att säkerställa att allt är som det ska. Kontakta oss idag för ett tryggt och effektivt altanbygge!

Bygga altan i Göteborg med med eller utan bygglov

Altan & Bygglov?

En altan, ett trädäck eller en terrass har en upphöjd golvkonstruktion och är placerad på mark för att användas som uteplats, utan att fungera som tak till byggnaden. Den kan antingen vara integrerad med en byggnad eller stå fristående. En altan eller terrass kan också placeras i ett takfall eller på ett tak. Ibland kan bygglov behövas. Det är byggnadsnämnden i kommunen som bedömer om bygglov krävs utifrån plan- och bygglagstiftningen. Läs mer om bygglov HÄR

Bygga altan i Göteborg med tillval

Hur bygger man altan?

När du har fått klartecken för att bygga altan är det dags att gå in på specifika detaljer. Vi skapar en projektplan som täcker allt från mått och tidsåtgång till materialval och eventuell målning. Vi kan ge tips om olika träslag som passar bra och förklara deras egenskaper. Många kunder vill också göra tillval, som att montera belysning eller staket runt altanen. Vi ger gärna råd om hur du kan skapa optimala lösningar och tipsar om återförsäljare för exempelvis belysning.

Dags att bygga altan?

Nu är det dags att börja bygga. Ofta krävs det förarbete, som att skapa en jämn grund för altanen, exempelvis genom att använda pålar. När altanen är färdigbyggd ger vi råd om hur du bäst tar hand om den så att den håller sig i bra skick över tid. Därefter kan du och dina nära och kära börja njuta av er nya altan. Hör av dig till Porthalla idag för att berätta mer om dina idéer och behov inför ditt nya altanbygge.

Gratis/ Offert