Renovera badrum i Göteborg med professionell badrumsrenovering

Porthalla är ett företag i Partille med lång erfarenhet inom VVS och bygg. Med över 35 års erfarenhet kan vi hjälpa privatpersoner att renovera eller bygga sitt nya drömbadrum.

Oavsett om det är ett föråldrat badrum som behöver moderniseras eller ett helt nytt badrum som behöver skapas från grunden kan vi på Porthalla hjälpa till er att förverkliga i er badrumsdröm.

 

Anpassad badrumsrenovering i Göteborg

Företaget har stor erfarenhet av att utforma och installera badrum som passar dig som kund och era specifika behov. Vi ser till att din badrumsrenovering blir som du tänkt dig. 

Vi hjälper till att renovera badrum i Göteborg med omnejd

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum?

Kostnaden för att renovera ett badrum eller att bygga ett helt nytt badrum kan variera mycket beroende på det framtida badrummets storlek, vilka material som används och många andra faktorer.

Allmänt kan man säga att det är möjligt att genomföra en renovering för mellan 13 000 - 28 000 kronor/kvm.

Om du har ett litet badrum som bara behöver mer kosmetiska uppgraderingar bör detta prisintervall vara tillräckligt att kunna gå efter för att kunna få en indikation på vad badrummet skulle kunna kosta.

Men om du har ett större badrum som kräver större strukturella förändringar kommer kostnaden troligen att vara högre.

En av de viktigaste faktorerna som påverkar kostnaden för en badrumsrenovering är de material som används. Om du till exempel väljer högkvalitativ utrustning och finish, som marmorbänkar eller specialbeställningar av kakel och klinker kommer badrummet att bli dyrare än om du skulle använda sig av material som är mer standard.

 

Processen att renovera ett badrum

Att renovera ett badrum kan vara en skrämmande uppgift, men med rätt steg och planering behöver det inte vara det.

Processen börjar med att bestämma vilka aspekter av badrummet du vill ändra och sedan skapa en plan för hur du ska uppnå det.

Detta kan innebära att man brainstormar idéer, undersöker olika material och produkter som känns intressanta, gör skisser eller modeller, och slutligen sätta en budget för vad renoveringen ska få kosta.

De specifika stegen kan såklart variera beroende på typ av badrum, men den allmänna processen är mer eller mindre densamma för de flesta projekt. Men det kan vara klokt att dela upp processen i tydliga steg.

 

Steg 1: Bestäm vad du vill ändra

Det första steget i din badrumsrenovering är att bestämma vad det är du vill ändra i badrummet. Det kan vara något relativt litet, som att t.ex. måla om väggarna eller byta ut några armaturer, eller så kan det handla om större förändringar, som att ta bort väggar och bygga ut det redan befintliga utrymmet. Om du inte vet vad du vill ändra i badrummet kan du om det inte är jättebråttom, ta dig tid att identifiera dina mål med det nya badrummet och verkligen känna av vad som fungerar, och vad som inte fungerar. Ett annat alternativ för att få idéer kan vara att besöka byggvaruhandeln eller en badrumsbutik för att få lite inspiration. Detta hjälper dig att begränsa vad som behöver göras och hur mycket energi och ansträngning du bör lägga ner på det.

 

Steg 2: Ta fram en plan

När du väl har en bra idé om vad du vill förändra kan du ta fram en plan för hur dessa förändringar ska genomföras för att kunna bygga ert nya badrum så snabbt och smidigt som möjligt. Det kan handla om att undersöka olika byggmaterial och produkter eller att göra skisser eller modeller av det nya badrummet för att göra det extra tydligt, både för er själva men även för byggaren. Din plan bör vara tillräckligt grundlig så att du har en uppfattning om hur mycket tid och energi varje steg kommer att ta, men låt det också finnas lite utrymme för att oförutsedda saker kan ske.

 

Steg 3: Fastställ en budget och en tidsplan

Innan du börjar renovera badrummet är det viktigt att du fastställer en tydlig budget och tidsplan för projektet. Här hjälper vi på Porthalla gärna till, och kan med vår långa erfarenhet ta fram både en tydlig budget och en tidsplan för när badrummet ska vara klart.

Tänk också på hur lång tid renoveringen kommer att ta så att du kan förbereda dig på eventuella störningar i dina dagliga rutiner.

 

Steg 4: Kom igång!

När du har din plan på plats är det nu dags att äntligen börja renovera badrummet.

Följs planen steg för steg, är det större chans att renoveringen av badrummet kommer att flyta på så smidigt som möjligt.

Om det dock skulle vara så att du ändå stöter på några frågor eller problem under processen behöver du inte oroa dig - ta ett djupt andetag så tar vi itu med dem en efter en.

I slutet av denna process kommer du att ha ett vackert nytt badrum som du kan njuta av i många år framöver!

Kontakta oss för en fri offert där vi kommer ut och tittar på platsen för ert fantastiska framtida badrum. Alternativt fyller du i kontaktformuläret du hittar här på sidan, så återkommer vi så snart som möjligt.

 

 

Få en offert på nytt badrum

Ny kund
Kund sedan tidigare
Ingen fil vald
Genom att skicka in förfrågan tillåter jag Porthalla att använda mina personuppgifter till att fullgöra vårt åtagande och återkoppla till er.